BAYRAM ÇEVİK kimdir?

1978 yılında Beykoz'da doğdu. 1989 yılında Deri Kundura İlkokulundan mezun oldu. 1989-94 yılları arasında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitimine devam etti. Lise l'de maddi nedenlerle okulu terk etmek zorunda kaldı. Eğitim hayatına nokta koyup iş hayatına atılarak kısa süreli esnaflıktan sonra Beykoz'da konfeksiyon atölyesinde ve Saya atölyesinde (ayakkabı imalatı) çalıştı. Çalışma hayatına devam ederken lise eğitimini açık öğretim lisesinde tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Restorasyon Bölümünü kazanarak eğitim hayatına geri döndü.

Mezun olduğu 2000 yılında ilk defa uygulanan Dikey Geçiş Sınavı'na girerek tüm Türkiye'de alınacak 12 kişiden biri oldu ve Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde okumaya hak kazandı. Eğitimi süresince Kayseri'de çalışmaya devam etti.

2005 Aralık ile 2006 Mayıs ayları arasında kısa dönem olarak askerliğini Iğdır'da yaptı. Askerlik süresince yıllardır yapılamayan Iğdır Ejder Kervansarayı'nın rölöve, restorasyon ve restitüsyon projelerini yaparak kurullardan onaylattı. Onaylanan proje vakıflar tarafından ihalesi yapılarak hayata geçirildi.
      Askerliğini tamamladıktan sonra Beykoz'da mimar olarak iş hayatına başladı. Özel bir şirkette çalıştıktan sonra 2009 yılında Pafika Mimarlığı kurdu. Hâlen faaliyetlerine burada devam etmektedir.       Pafika Mimarlık olarak Türkiyel nin birçok yerinde projeler yapmış, 200'den fazlasını hayata geçirmiştir.
       Sosyal sorumluluk ve değer kazandırmak için pek çok yerde cami, okul ve yurt projeleri yaparak bunları hediye etti, hayata geçmesini sağladı.

İngilizce ve Almanca bilmektedir.

@bayramcevik

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bir Mimarın Deprem notları…

Deprem !